Calendario Travesías

Travesías a nado en España, Portugal, Andorra y Gibraltar

5ª Neda el Món Illes Formigues - Illes Medes

Lugar Palafrugell, Girona, Cataluña
Fecha Sábado 23 de Septiembre de 2017 a las 08:00h
Distancia 22,3 km
Salida Illes Formigues
Organizada por Neda el Mon
Web del Evento Click aqui para abrir en ventana nueva
Medio Mar

Facebook

Twitter

Google+

Chatea con el organizador

Protegido por reCAPTCHA invisible de Google®
Tu comentario se revisará antes de ser publicado

T'atreveixes amb la Formigues - Medes? T'atreveixes amb la travessia més espectacular de tot Catalunya? T'atreveixes amb el repte més dur de tot el litoral català? La Formigues - Medes és la travessia més llarga de totes les travessies a mar obert que se celebren anualment a Catalunya.

Durant el recorregut podràs gaudir dels paisatges més famosos de la Costa Brava: Illes Formigues, el Far de Sant Sebastià, Tamariu, la Punta del Mut, Aiguablava, Sa Tuna, Aiguafreda, el Cap de Begur, la platja de Pals i les Illes Medes.

El cost de la inscripció és de 325€, i podràs formalitzar-la al grup que porti la velocitat a la que tu nedes normalment a mar obert: 2'8km/h, 3km/h, 3'2km/h o 3'4km/h.

Recorreguts

Illes Formigues - Illes Medes, 22'3km

A dia d'avui, només 43 nedadors ho han aconseguit!!

Pots consultar qui han sigut els pioners i el ranking fins al dia d'avui d'aquesta espectacular travessia aquí.

Planing d'entrenaments

Si t'inscrius a preu reduït abans del 15 de febrer de 2017 al Medes - Formigues, podràs gaudir a més des de ja i gratuïtament del planing d'entrenaments que Neda el Món organitza pels nedaddictes que estan preparant l'Estret de Gibraltar. Aquests entrenaments són tant online com presencials, amb 1 entrenament test a les Piscines Bernat Picornell el 18 de març de 2017 (per configurar els grups de nivell) i 4 entrenaments durant aquest any a mar obert.

Funcionament de la prova

 • El punt de trobada dependrà del sentit de la prova: o al Port de l'Estartit o a la platja del Port Bo, a Calella de Palafrugell.
 • Es disposarà de 6 grups de 6 nedadors. Cada nedador es pot inscriure individualment. Els grups s'assignaran posteriorment d'acord als Km/h indicats en la inscripció.
 • Tots els grups sortiran a la mateixa hora des de les Illes Medes o les Illes Formigues.
 • Cada grup de 6 nedadors disposarà d'una embarcació motora que els hi farà el seguiment durant la prova.
 • Cada nedador haurà de respectar la velocitat del grup al qual s'ha inscrit a la prova.
 • No hi ha un temps límit establert per la prova, l'únic requeriment és seguir el ritme del grup. En el moment de fer la inscripció pots triar la teva velocitat a un ritme mig: 2,8km/h, 3km/h, 3,2km/h o 3,4km/h.
 • L'avituallament serà responsabilitat del nedador i serà entregat cada 45 minuts per un tècnic de Neda el Món que estarà a la embarcació del seu grup.
 • Es disposarà d'una embarcació que coordinarà el repte i d'una altra medicalitzada no assignada a cap grup i que atendrà a qualsevol nedador que així ho requereixi.
 • Es disposarà d'un servei de guardarroba proporcionat i coordinat per Neda el Món.
 • Es contractarà una assegurança de Responsabilitat Civil i una altra d'accidents per a cada un dels participants i voluntaris.
 • El trasllat des del punt d'arribada fins al punt de sortida una vegada acabat el repte serà responsabilitat de Neda el Món.
 • Es proporcionarà un gorro de bany conmemoratiu de la prova i que el nedador haurà de portar obligatòriament durant el repte.
 • Es gestionarà una embarcació per acompanyants si hi ha interès. Tots aquells inscrits que volgueu que familiars o amics facin el seguiment de la prova heu d'enviar un email a info@nedaelmon.com amb el número de persones interessades i Neda el Món us informarà de les condicions.

Condicionants Meterològics

 • En funció de la previsió meterològica, la travessia es podria realitzar en sentit contrari, és a dir, des de les Illes Medes a les Illes Formigues.
 • En cas que el dia 23 de setembre no es pugui fer en cap dels 2 sentits, tenim reservada la data del 24 de setembre per reprogramar la travessia. Per tant, aquells nedadors que s'inscriguin a la prova, han de ser conscients que la prova es podria realitzar qualsevol d'aquests dies i que, evidentment, han de bloquejar la seva agenda personal aquests 2 dies del mes de setembre.

Registre de marques

 • Un tècnic de Neda el Món registrarà el temps oficial emprat per cada nedador i apareixerà en el llistat històric i oficial de Neda el Món.
Agregada por: Equipo de Calendario Travesías el Miércoles 11 de Enero de 2017
A pesar de nuestra dedicación en que información sea lo más correcta y actualizada posible, no nos hacemos responsables de las erratas que esta pueda contener, por lo que es obligación del participante su verificación con el organizador antes de reservar su estancia de hotel, viaje o realizar cualquier otra gestión.